marți, 12 mai 2009

Un nou animal în munţii Măcin


Acum aprox. 2 saptamani, cand am ajuns la catarare prin v. Racova (Măcin), am constatat aparitia unui nou animal in Macin! Urmele lui s-au vazut f. clar in vale - nu erau vechi, jumatatea lui aprilie - si nu pot fi confundate cu altceva.

Acest animal nu este specific zonei Dobrogea.
El si-a facut aparitia cu ceva ani in urma prin alte parti ale tarii si chiar ma intrebam cand va apare si pe aici...

Caracteristici:
- merge in doua picioare, fiind confundat cu oamenii, din aceasta cauza;
- nu are creier (dar specialistii continua sa-l caute), actiunile lui neavand niciodata o explicatie rezonabila si de bun simt;
- este atras de lucrurile lucitoare din pereti, care nu-i apartin dar pe care le ia, daca poate;
- in general distruge si face rau peste tot, gasind proprii justificari;

Respectiva entitate pe care incerc sa vi-o prezint, se autocaracterizeaza "căţărător" ... dar toti ceilalti căţărători - din tara sau de pe mapamon - nu-l recunosc, peste tot fiind calcat in picioare, strivit sub bocanc, marginalizat si dat afara.

Mai concret, acest "pseudo catarator" sau "gunoi cu doua picioare" a venit la catarare in Macin (v. Racova) si pentru ca a vazut ceva ancore lucitoare prin pereti, s-a gandit ca el are nevoie de ele.


La ieşirea din peretele văii Racova

Ca atare, in loc sa se catare, s-a pus pe furat urechile de ancora, dezechipand mai multe trasee de catarare din vale, trasee parcurse acum vreo 5 ani de zile in urma, de mine impreuna cu Kaiacu si Blondu`, ulterior echipate cu ancore.

Unul din trasee a fost dezechipat aproape complet (inclusiv top-ul din doua ancore), pentru ca exista posibilitatea sa iasa din perete in sus, prin niste boscheti.

Este interesant de observat faptul ca:
- aceste distrugeri s-au limitat doar la un singur perete. Asta desi exista ancore lucitoare in mai multe locuri, unele accesibile direct din picioare, fara sa mai faci rapel (ancore de regrupare)! Se pare ca respectivul animal a stiut doar de ancorele din acest perete si nu de restul!
- s-a atins doar de ancorele lucitoare de firma, nu si de alte tinichele "no name", facute prin garaj (la fel de lucitoare, de altfel!)
- daca si-a permis sa vina in Macin si sa renunte la catarare, ocupandu-se cu furt/distrugere, inseamna ca acest animal este dintr-unul din orasele apropriate;

Exista putine sanse ca urechile de ancora sa fie recuperate.. .
Dar sunt ceva sanse ca acest animal sa fie identificat, dacă este "de-al nostru"... calcat in picioare si stigmatizat de comunitatea locala a cataratorilor.

Pentru ca este esential ca noi toti cei care ne cataram in Dobrogea sa reactionam, sa ne unim si sa scapam de astfel de specimene care nu sunt in stare decat de distrugere.

PS: aceasta specie de animale migreaza f. usor!
Asa ca mare atentie la cele cateva traseele de catarare echipate cu ancore de firma de constănţeni, din cheile Dobrogei!!!

Exista mai multe variante de combatere a acestei probleme a furtului de urechi - fara sa le distrugi. Îi rog pe toti cei interesati sa ma contacteze pentru a le explica cum trebuie procedat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu